Доступність посилання

ТОП новини

Здається, спрацювало! – Ослунд про рішення США надати зброю Україні


Українські бійці в зоні бойових дій на Донбасі (архівне фото)
Українські бійці в зоні бойових дій на Донбасі (архівне фото)

Відомий економіст Андерс Ослунд вважає, що рішення Вашингтону надати летальну зброю Україні для оборонних цілей, ухвалене наприкінці минулого року, вже позитивно вплинуло за інтенсивність конлікту на Донбасі, призвівши до її відчутного зменшення.

Андерс Oслунд
Андерс Oслунд

Видається, що рівень російської військової агресії проти України різко знизився
Андерс Ослунд

«Видається, що рівень російської військової агресії проти України різко знизився після оголошення США 22 грудня про поставку зброї до України. Здається, спрацювало», – зазначив аналітик центру Atlantic Council Андерс Ослунд в Twitter.

Все ж, деякі дослідники не підтримують рішення про надання Україні летальної зброї. Стівен Коген, почесний професор з досліджень Росії університетів Нью-Йорка та Прінстона переконаний, що рішення постачати летальну зброю до України було «помилкою». Про це повідомляє видання The Hill.

На думку дослідника, Трампа спонукали до такого рішення звинувачення в зв’язках з Росією.

«Подивіться, газети щодня закидають Трампу, що він – агент Кремля, –зазначив Коген, – його нервова система потерпає від таких звинувачень і він хоче «скинути цю мавпу зі спини».

Коген скептично ставиться до звинувачень кампанії Трампа у змові з Росією і виступає з критикою занадто широкого, як на його думку, охоплення розслідування ролі Москви в виборах 2016 року.

Доки ніхто не захоче вдертися в Україну, сподіваюсь, що вплив цієї зброї не буде значним
Джим Маттіс

Водночас, очільник Пентагону Джим Маттіс зазначив, що використання наданої зброї в Україні буде обмеженим.

«Доки ніхто не захоче вдертися в Україну, сподіваюсь, що вплив цієї зброї не буде значним. Це - оборонна зброя», – заявив Маттіс, за повідомленням кореспондента "Голосу Америки" у Пентагоні.

Оригінал публікації на сайті «Голосу Америки»

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG