Доступність посилання

ТОП новини

Хто такий новий головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний


Залужний є бойовим генералом, він на Донбасі з 2014-го
Залужний є бойовим генералом, він на Донбасі з 2014-го

Кадрові перестановки у військовому керівництві. Новим головнокомандувачем Збройних сил України призначено генерал-майора Валерія Залужного. Рішенням президента Володимира Зеленського він змінив на посаді генерал-полковника Руслана Хомчака.

Радіо Донбас. Реалії розповідає головні факти про нового командувача українським військом.

  • 48-річний генерал-майор Валерій Залужний донедавна очолював Оперативне командування «Північ».
  • До того був, зокрема, начальником штабу-першим заступником командувача військ ОК «Захід» та командиром розформованої нині 51-ї окремої механізованої бригади.
  • На Донбасі Валерій Залужний з 2014 року.
  • Попри те, що у 2017-му отримав звання генерала, не поспішав переводитися на штабні посади, і продовжував роботу, в тому числі, на передовій.
  • До призначення начальником ОК «Північ» був начальником штабу ООС. Під час його перебування на посаді ЗСУ звільнили, зокрема, селище Південне біля підконтрольної російським гібридним силам Горлівки та просунулися вперед поблизу Волновахи.
  • Офіцери, з якими поспілкувалось Радіо Донбас.Реалії, Залужного називають одним із найвідкритіших генералів, який розуміє проблеми солдатів та молодших офіцерів і «не вважає, що зірочки на погонах – привід бути пихатим». Бойовий у дійсності, а не на папері: так висловився один із офіцерів про Залужного.
XS
SM
MD
LG