Доступність посилання

ТОП новини

10 років потому. Спротив кримчан окупації (відео)


10 років потому. Спротив кримчан окупації (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:36:02 0:00

2 березня 2014 року у Сімферополі відбувся перший мітинг проти окупації РФ: біля пам'ятника Шевченку у парку Шевченка проукраїнські активісти заявили, що не запрошували армію Російської Федерації до Криму.

У перші дні березня люди організували цілодобове чергування біля штабу берегової оборони ВМС України: щоб його не захопили штурмом. З 3 березня кримчани стояли вздовж трас, де проїжджала російська військова техніка. Жінки із плакатами за мир вимагали виведення солдатів РФ. 8 березня став днем наймасовіших акцій: десятки тисяч людей вийшли на дороги, намагаючись звернути увагу світової спільноти на захоплення Криму озброєними людьми.

У деяких акціях брали участь лише жінки: щоб уникнути можливої агресії з боку військових РФ, які приїхали з Росії «козаків» і так званого «ополчення» Криму. Події тих днів, акції, напади на учасників мітингів розповіли Крим.Реалії Олена Мельникова, Оксана Новікова, Гаяна Юксель, Наталія Лютікова, Олена Попова, Галина Джикаєва, Гульнара Абдулаєва, Лариса Китайська, Айше Умерова, Ельміра Мусаєва.

Форум

XS
SM
MD
LG