Президент США вибачився за спалення Корану в Афганістані

В апараті президента Афганістану повідомили сьогодні, що президент Сполучених Штатів Барак Обама надіслав до Кабула листа з офіційним вибаченням перед афганським народом за спалення Корану, що сталося на початку тижня на одній із баз міжнародних сил в Афганістані.

За цим повідомленням, Обама наголосив, що випадок не мав лихих намірів, і пообіцяв повністю розслідувати його.

Раніше сьогодні Міжнародні сили сприяння безпеці в Афганістані повідомили, що двох їхніх військовослужбовців убив на сході країни нападник в однострої Національної армії Афганістану. За повідомленнями, сутичка між американськими і афганськими військовими сталася, коли озброєні учасники протесту проти спалення Корану намагалися штурмувати базу американських військ зі складу міжнародних сил.

Протести і сутички демонстрантів із афганськими правоохоронцями, в яких теж гинули люди, сталися сьогодні і в інших місцях Афганістану. Загалом, як виглядає, в них загинули 8 людей, із них 2 іноземних військових, після того, як учора під час таких же протестів загинули 7 людей.

Сьогодні вранці повстанський рух «Талібан» закликав афганців чинити напади на бази і «вбивати, бити чи захоплювати» військових міжнародних сил через випадок на початку цього тижня, коли на одній із баз цих сил спалили кілька примірників Корану – як стверджують військові, не усвідомлюючи при цьому, що ці книги священні для мусульман. Як заявили таліби, іноземців треба «провчити, щоб вони вже ніколи не насмілилися чинити наругу над священним Кораном».