Помер легенда футболу Дієго Марадона

Дієго Марадона

Колишній нападник збірної Аргентини Дієго Марадона помер у віці 60 років, повідомляє CNN.

Марадона помер 25 листопада вранці за місцевим часом у місті Тігре через зупинку серцево-судинної системи.

11 листопада Марадону було госпіталізовано, лікарі провели йому операцію через субдуральну гематому. Після виписки його знову відправили до клініки, щоб лікувати від алкогольної залежності.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Футболіст Марадона успішно переніс операцію – лікарі

Востаннє аргентинець з’являвся на публіці 30 жовтня. Тоді він відвідав матч чемпіонату Аргентини між командами «Хімнасія» і «Патронато». Перед грою він отримав пам’ятну дошку і поїхав до клініки через погане самопочуття.

Читайте також: Марадона вивчає українську мову

Марадона був одним із найкращих футболістів ХХ століття, чемпіоном світу і найкращим гравцем чемпіонату світу 1986 року. На його рахунку понад 550 матчів у професійній кар’єрі, в яких він забив 292 голи.

Ще в юні роки Марадона отримав прізвисько El Pibe de Oro («Золотий Хлопчик»), яке закріпилося за ним на всю кар’єру.

У легендарному чвертьфінальному матчі світової першості-1986 проти команди Англії Марадона забив обидва голи, а його команда перемогла 2:1.

Першим голом був м’яч, забитий рукою, чого арбітри не помітили. Сам Марадона згодом пояснював, що це була «рука Бога». Натомість другий гол форварда був шедевром: Марадона здійснив рейд на 60 метрів, обвівши на шляху до воріт п’ятьох футболістів команди суперника. Уболівальники на сайті ФІФА в 2002 році визнали цей м’яч «Голом століття».