Американці облаштували у Львові польовий госпіталь для постраждалих від війни українців

У одному із паркінгів Львова американська організація облаштувала польовий госпіталь

ЛЬВІВ ‒ У одному із паркінгів Львова американська Міжнародна гуманітарна організація «Сумка Самарянина» облаштувала польовий госпіталь, куди можуть звертатися ті, хто постраждав від війни в Україні. Медична допомога безкоштовна і надається протягом всієї доби. Працюють у польовому госпіталі американські лікарі та медсестри.

У стислий термін частина паркінгу перетворилась у польовий госпіталь. До нього ‒ безперешкодний проїзд. У медичних наметах є все необхідне для надання допомоги травмованим чи пораненим людям, які тимчасово покинули свої домівки чи взагалі їх втратили через вторгнення російської армії, сюди можуть звернутись усі, хто постраждав від війни.

У наметах тепло, стерильно, десятки ліжок готові для прийому пацієнтів, підведений кисень, є всі потрібні медикаменти.

У паркінгу одного з торговельних центрів у Львові американська гуманітарна організація облаштувала польовий госпіталь

Цей госпіталь одночасно може прийняти 60 осіб. Тут надають невідкладну допомогу, хірургічну, стаціонарні та амбулаторні послуги, а також лікуватимуть дітей і прийматимуть пологи у жінок. Тут є дві операційні, 4 післяопераційні, рентген відділ.

Завершують останні роботи, щоб приймати людей

Зі США до Львова приїхали п’ятдесят лікарів, медсестер і технічний персонал.

«Ми тут можемо допомогти всім, кому потрібна допомога. Ми не знаємо, що буде далі і які будуть потреби, але ми їх закриємо, чи надаватимемо допомогу біженцям чи травмованим, немає різниці», ‒ каже Еліот Темпейні, головний лікар польового госпіталю.

Лікарняне ліжко готове для пацієнта

Американські медики, які приїхали у Львів, мають великий досвід роботи в польових умовах, зокрема багато з них рятували постраждалих під час війни в Іраку.

Потрібна допомога
Джон Трок

«Як тільки почався військовий конфлікт в Україні, ми зрозуміли, що буде потрібна допомога і розгортання медичного польового госпіталю. Розраховували на одночасне лікування 58 пацієнтів, але ми можемо надати допомогу від 100 до 200 пацієнтам у день. Можемо опікуватися пораненими і травмованими пацієнтами, можемо стабілізувати їхній стан», ‒ розповідає лікар зі США Джон Трок.

Поки що лікарняні ліжка порожні. Спільно з Львівською військовою адміністрацією американські медики опрацьовують план дій щодо скерування у польовий госпіталь постраждалих.

Лікар швидкої допомоги зі США Кріс Брендінбург наголосив, що разом із колегами працюватиме в Україні стільки, скільки зможе.

Ми будемо тут
Кріс Брендінбург

«І поки є люди, які потребують допомоги і ми можемо її надавати, ми будемо тут. Ми організація, яка здійснює місію допомоги людям, як гуманітарна організація», ‒ зауважив лікар.

Польовий госпіталь замість паркінгу

Львів прийняв майже 200 тисяч вимушено переміщених осіб. Близько півтисячі закладів у місті створили умови для проживання переселенців. Майже всі заклади освіти, культури займаються допомогою людям із різних регіонів, які змушені були втекти з-під обстрілів. Багато залишились без даху над головою, без найнеобхідніших речей. Щодоби через львівський вокзал проходить до 60 тисяч людей, які або ж тут залишаються або їдуть далі. Близько 5 тисяч чоловіків-переселенців стали на облік у військкоматі у Львові.

Львівщина є гуманітарним хабом
Максим Козицький

«Львівщина є гуманітарним хабом, який приймає тисячі людей. Багато людей розселені у Львові, але у них немає сімейних лікарів, а такий польовий госпіталь дасть можливість в ургентному порядку створити лікарню, яка допомагатиме нашій медицині у Львові. Цей госпіталь дає можливість оперативно реагувати на звернення переселенців, коли їх буде багато, то ми вчасно зможемо допомогти», ‒ каже начальник Львівської військової адміністрації Максим Козицький.

Цього тижня на Львівщині ізраїльські медики відкриють польовий військовий госпіталь, який надаватиме медичну допомогу пораненим військовослужбовцям.

Your browser doesn’t support HTML5

«Президента Росії треба прибрати з правління», – діти, які тікають від війни

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Вирватися із блокадного Маріуполя. Кому дали «зелений коридор»?
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Заклики до геноциду»: яке покарання чекає на кремлівських пропагандистів?