СБУ звинувачує менеджмент «ArcelorMittal Кривий Ріг» у недбальстві щодо інвестицій – Баканов

Виконувач обов’язків голови СБУ Іван Баканов

Служба безпеки України звинувачує менеджмент підприємства «АрселорМіттал Кривий Ріг» у недбалому використанні інвестицій індійського бізнесмена, власника металургійної компанії ArcelorMittal Лакшмі Міттала, повідомив виконувач обов’язків голови СБУ Іван Баканов.

«Я впевнений, що Лакшмі Міттал, який є потужним міжнародним інвестором, намагаючись здійснити цю інвестицію, не планував зробити нічого поганого. Але той менеджмент, який працює на підприємстві, недбало ставився до своїх обов’язків. І тому має бути відповідним чином, як мінімум дисциплінарно, покараний», – сказав Баканов.

Він уточнив, що, найімовірніше, йтиметься не про адміністративну відповідальність.

Баканов також повідомив, що СБУ під час недавнього обшуку на підприємстві вилучила документи.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Секретар РНБО відреагував на обшук СБУ на підприємстві «АрселорМіттал Кривий Ріг»

20 липня на підприємстві «АрселорМіттал Кривий Ріг» у Дніпропетровській області співробітники СБУ провели обшуки у рамках відкритого кримінального провадження за статтею «екоцид». Виконувач обов’язків генерального директора підприємства Олександр Іванов назвав обшуки «тиском на бізнес».

Металургійний комбінат «АрселорМіттал Кривий Ріг» належить міжнародній корпорації ArcelorMittal і є інтегрованим металургійним підприємством із повним металургійним циклом. Його вже багато разів звинувачували в надмірному забрудненні довкілля.