Баканов розповів, чого очікує від реформування СБУ

Голова СБУ Іван Баканов

Новий закон про Службу безпеки України, який перебуває на розгляді в Офісі президента, дозволить реформувати спецслужбу і покращити результати її роботи, заявив голова СБУ Іван Баканов.

«Ми підготували новий проєкт закону «Про СБУ». Наразі документ знаходиться в Офісі президента. І задасть вектор перезапуску роботи Служби. Це фундамент, на якому зводиться будівля оновленої СБУ. Мова йде про зміну підходів у роботі – від реактивного до проактивного. Служба має зосередитись на нейтралізації загроз, а не боротися з їхніми наслідками», – заявив Баканов.

За його словами, СБУ відмовиться від невластивих їй функцій та повноважень і «по-іншому» працюватиме з кадрами.

«Новий закон про СБУ – це і про якісно інший рівень оплати праці. Зарплати співробітників СБУ будуть дійсно вищі. Але й рівень відповідальності підвищиться», – сказав Баканов.

15 жовтня 2019 року голова Служби безпеки України Іван Баканов подав президентові Володимиру Зеленському проєкт нової редакції закону «Про Службу безпеки України».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Місія нездійсненна? Зеленський вирішив реформувати потужну СБУ

На реформуванні СБУ наполягають іноземні партнери України, зокрема, в частині позбавлення служби повноважень у сфері боротьби з економічною та організованою злочинністю.

Восени минулого року президент України Володимир Зеленський доручив схвалити концепцію реформування СБУ та ухвалити нову редакцію закону про спецслужбу.