Інститут молекулярної біології НАН виготовляє експрес-тести на коронавірус

В Інституті молекулярної біології НАН підтвердили, що виготовляють вітчизняні експрес-тести на коронавірус. Про це у коментарі Радіо Свобода повідомив директор Інституту молекулярної біології Національної Академії наук України Михайло Тукало.

«Зараз ми страшно зайняті...ми зараз горимо з цими тестами, тому що дуже багато замовлень», – сказав він.

Через велику навантаженість на інститут, Тукало не зміг надати більш детальний коментар. Він зазначив, що спілкуватися з журналістами представники інституту зможуть не раніше 20 березня.

Раніше у відеозверненні президент України Володимир Зеленський повідомив, що інститут молекулярної біології НАНУ невідкладно виготовить 200 тисяч експрес-тестів для виявлення коронавірусу.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Влада пропонує одеському підприємству виробляти апарати штучної вентиляції легень

Завідувач лабораторії Інституту теоретичної фізики НАН України Сергій Шарапов раніше висловив сумнів, що Інститут молекулярної біології здатен невідкладно виготовити таку кількість експрес-тестів. «Про окремі тести я теж чув. Але не чув, що цей інститут мав можливості для масового виробництва», – написав Шарапов у коментарі до власного посту.

За даними Центру системних досліджень при Університеті Джона Гопкінса, у світі станом на 18 березня зареєстрували 198 тисяч випадків коронавірусу. Майже 8 тисяч людей померли, майже 82 тисячі – одужали.