Головою Держкіно стала Марина Кудерчук

Головою Державного агентства України з питань кіно стала Марина Кудерчук. Про таке рішення уряду повідомив у Telegram міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський.

Попереднім місцем роботи Кудерчук була Запорізька облдержадміністрація, де вона була заступником голови із 7 листопада 2019 року.

Читайте також: «Навіщо була ця показуха з конкурсом?» Соцмережі обговорюють призначення голови Держкіно

Із кіноіндустрією її пов’язує лише робота заступником директора та директором комунального закладу «Кіноконцертний зал ім. О. Довженка» Запорізької міської ради в 2017–2019 роках, Кудерчук також була серед організаторів Запорізького міжнародного кінофестивалю.

Кабінет міністрів України вирішив провести новий конкурс на посаду голови Державного агентства України з питань кіно у жовтні 2019 року.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Уряд проведе новий конкурс на посаду голови Держкіно

На попередньому конкурсі найбільше балів серед шести його учасників набрала генеральний продюсер Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінкевич, однак все одно не пройшла.

Конкурс проводило Національне агентство України з питань державної служби. Кандидата на посаду затверджують після співбесіди у Кабінеті міністрів.