У ДСНС оцінили масштаби пожежі в будинку активіста Шабуніна

Фото ілюстративне

У Держслужбі з надзвичайних ситуацій повідомили, що в результаті пожежі в будинку керівника громадської організації «Центр протидії корупції», активіста Віталія Шабуніна вигоріло 70 метрів квадратних площі.

«Встановлено, що загоряння сталося в одноповерховій будівлі розміром 9х8 метра. Не гаючи часу, бійці відразу ж приступили до гасіння пожежі. Пожежу вогнеборцям вдалося локалізувати о 04:06 на площі 70 квадратних метрів, а о 05:11 – ліквідувати. Внаслідок пожежі згоріло та розібрано 70 квадратних метрів конструкцій даху. Закопчено стіни та стелі в будинку, пошкоджено особисті речі», – йдеться в повідомленні ДСНС.

Причина виникнення пожежі наразі з’ясовується, додали рятувальники.

Раніше сьогодні також у поліції Київщини заявили, що на місці події, крім експертів ДСНС, також працює криміналістична лабораторія. У поліції вказали, що за результатами проведеної перевірки та аналізу усіх зібраних даних найближчим часом буде вирішене питання щодо правової кваліфікації.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Обставини пожежі в будинку Шабуніна вивчають експерти-криміналісти – поліція

Вранці 23 липня очільник ЦПК, активіст Віталій Шабунін повідомив, що невідомі минулої ночі підпалили його будинок. За його словами, він з дружиною та дітьми не були вдома, а батьки встигли вибігти. Ніхто не постраждав. Шабунін пов’язав інцидент зі своєю професійною діяльністю: «Благословляю виконавців і замовників, останнім дякую за мотивацію працювати ще більше». Він також додав, що два тижні тому відповідні служби перевіряли справність газової мережі в будинку.

У «Центрі протидії корупції», який очолює Шабунін, заявили, що цей інцидент є свідчення того, що «влада не може захистити громадських активістів».

Віталій Шабунін – відомий в Україні громадський діяч у сфері боротьби з корупцією, очолює правління громадської організації «Центр протидії корупції», входить до Нацради з питань антикорупційної політики.​