ЄС сподівається, що реформи в Україні триватимуть і до, і після виборів – Моґеріні

За словами Моґеріні, якщо «озирнутися на п’ять років назад, то нинішня Україна – це інша держава»

Євросоюз очікує, що «тенденція» впровадження програми реформ в Україні триватиме і протягом нинішнього виборчого року, і після, зазначила по завершенні засідання міністрів закордонних справ ЄС голова європейського дипломатичного корпусу Федеріка Моґеріні.

«Я сподіваюся, що ця тенденція реформ триватиме і протягом цього виборчого року, і після нього. Для нас важливі дві речі: повна відданість справі продовження програми реформ і політичних, й економічних. Ми очікуємо вільних і справедливих виборів, під міжнародним спостереженням. І якими б не були результати виборів, ЄС продовжуватиме співпрацю з українськими установами та населенням України», – заявила вона по завершенні наради лідерів європейських дипломатичних відомств.

Читайте також: Нові санкції щодо Росії можуть з’явитися «протягом наступних тижнів» – Моґеріні

За словами Моґеріні, якщо «озирнутися на п’ять років назад, то нинішня Україна – це інша держава».

«Очевидно, що ще багато чого має бути зроблено і в економічних, і в соціальних реформах, у сенсі антикорупційному. Однак, якщо порівняти з тим, якою Україна була п’ять років тому, ця держава пройшла довгий шлях – і завдяки Угоді про асоціацію, і зоні вільної торгівлі, і угоді про лібералізацію візового режиму. Це було зроблено на користь українських громадян», – заявила керівник європейської дипломатії.

Your browser doesn’t support HTML5

Клімкін про допомогу ЄС Донбасу, «Північний потік-2» та санкції для Росії – відео

Засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ 18 лютого було присвячене ситуації в Україні, консолідації підтримки ЄС посиленню санкцій щодо Росії, питанню звільнення українських моряків і політв’язнів, відновлення вільного судноплавства в акваторії Азовського моря і припинення російської військової агресії проти України.

Європейські міністри разом із головою зовнішньополітичного відомства України Павлом Клімкіним також обговорили питання надання гуманітарної та інфраструктурної підтримки півдню України та Приазов’ю.