Директор ФБР назвав Китай «найбільшою загрозою» для США

Директор ФБР заявив, що Китай «докладає всіх зусиль, щоб будь-якими засобами стати єдиною світовою наддержавою»

Директор ФБР Крістофер Рей заявив, що акти шпигунства і крадіжок, здійснені Китаєм, становлять «найбільшу довгострокову загрозу» безпеці США.

«Найбільшою довгостроковою загрозою інформаційній та інтелектуальній власності нашої країни і нашій економічній життєздатності є загроза з боку Китаю», – заявив Рей 7 липня у Вашингтоні.

Він додав, що це загроза економічній і національній безпеці США.

Директор ФБР заявив, що Китай «докладає всіх зусиль, щоб будь-якими засобами стати єдиною світовою наддержавою».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Конгрес США схвалив санкції, пов’язані з безпековим законом для Гонконгу

За його словами, ФБР відкриває нову «контррозвідувальну справу щодо Китаю кожні 10 годин». Рей додав, що майже половина із близько п’яти тисяч справ, які зараз ведуться в США, «пов’язані з Китаєм».

Як заявив директор ФБР, Китай орієнтується на китайських громадян, які проживають за кордоном, примушуючи їх повернутися, використовуючи «шокуючу» тактику.

«Ми говоримо про політичних конкурентів, дисидентів і критиків, які прагнуть викрити порушення Китаю у сфері прав людини», – сказав він.

Заява Рея пролунала на тлі посиленої напруженості між Вашингтоном і Пекіном. Президент Дональд Трамп звинуватив Китай у тому, що він не припинив пандемію коронавірусу. Таких же закидів зазнає і сам Трамп.