Україна ініціює міжнародний розшук російської телеведучої Тіни Канделакі за підтримку вторгнення в Україну – ОГП

Проаналізувавши контент Telegram-каналу Тіни Канделакі, українські прокурори «вкрай здивувалися», що вона є «одним із ключових поширювачів ідей та гасел кремлівської військової машини»

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова повідомила, що Україна ініціює міжнародний розшук російської телеведучої Тіни Канделакі за відкриту підтримку російського вторгнення в Україну.

«Найближчими днями українські прокурори ініціюють процес оголошення вас, Тінатіно Гівіївно, у міжнародний розшук. Згідно з уже усталеною традицією, єдине, про що я хочу вас попросити – знайти хороших юристів і не звертатися за правовою допомогою до тих, хто вас просить поширювати брехливу та шкідливу інформацію. Вони вам правду не скажуть. А правда в тому, що при спробі перетину кордону інших держав ви будете затримані компетентними органами з метою екстрадиції в Україну», – заявивла Венедіктова.

За її словами, прокурори, проаналізувавши контент Telegram-каналу Канделакі, «вкрай здивувалися», що вона є «одним із ключових поширювачів ідей та гасел кремлівської військової машини».

У день вторгнення Росії в Україну Канделакі у мережі написала таке: «Державність України дуже швидко відновиться після того, як Зеленський і ті одіозні депутати Верховної Ради, політики України, які за вісім років не змогли Україну ніяк наблизити до громадянського світу, покинуть територію країни. В Україну, думаю, повернеться Янукович. Операція якрах почалася, чесно кажучи, рівно 8 років, як минуло, після Майдану 14-го року».

За даними Венедіктової, понад 40 громадян Росії будуть притягнуті до відповідальності за підтримку агресії Росії щодо України.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Стівен Кінг повідомив про відмову видавати свої книжки в Росії через її війну з Україною

Напередодні Офіс генерального прокурора отримав дозвіл на арешт російського співака Олега Газманова за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.