Кашмір: внаслідок спалаху протистояння загинули ще троє індійських солдатів

Напруга в індійському Кашмірі особливо зросла після серпня 2019 року, коли Індія скасувала обмежену автономію регіону

Троє індійських солдатів загинули під час сутичок із бойовиками в спірному районі Кашмір, заявляє місцева влада 5 травня.

Спалах насильства стався на тлі загальної наступальної операції Індії в цьому регіоні, внаслідок якої протягом квітня були вбиті 22 бойовики.

Нью-Делі заявляє, що за цей же час загинули 20 індійських солдатів. Це найбільший показник з моменту вибуху смертника в лютому 2019-го, який забрав життя 40 співробітників парамілітарної поліції.

3 травня п’ятеро індійськи[ солдатів, в тому числі високопоставлений армійський офіцер, загинули в підконтрольний Нью-Делі частині Кашміру.

Читайте також: Конфлікти і стихійні лиха спричинили рекордну кількість внутрішньо переміщених осіб у світі – оглядачі​

Переважно мусульманський Пакистан та населена здебільшого індуїстами Індія вже двічі воювали за Кашмір. Кожна з цих ядерних держав вважає територію всього регіону своєю.

Індія звинувачує Пакистан у фінансуванні місцевих бойовиків, які воюють із індійською армією. Ісламабад відкидає звинувачення.

Напруга в індійському Кашмірі особливо зросла після серпня 2019 року, коли Індія скасувала обмежену автономію регіону та почала кількамісячний наступ на бойовиків та прихильників незалежності Кашміру чи його приєднання до Пакистану.