Київ веде переговори про спрощення візового режиму з 22 країнами – Клімкін

Павло Клімкін нагадав, що нині громадяни України без віз можуть відвідувати 86 країн світу, в 34 із них потрібен біометричний паспорт

Україна веде переговори про спрощення візового режиму або запровадження безвізу з 22 країнами, повідомив 18 січня міністр закордонних справ Павло Клімкін.

«Найближчим часом, протягом кількох місяців, почнуться переговори із ще кількома країнами», – сказав міністр на прес-конференції за підсумками діяльності зовнішньополітичного відомства.

Клімкін нагадав, що нині громадяни України без віз можуть відвідувати 86 країн світу, в 34 із них потрібен біометричний паспорт.

«112 держав ми ділимо на дві групи: 54 – це спрощений в’їзд (електронна віза або віза по прибуттю), у ще 58 держав необхідно отримувати візу в дипломатичних або консульських установах», – сказав міністр.

Your browser doesn’t support HTML5

«Безвіз»: як потрапити до Європи без нервів? (відео)

Днями президент Петро Порошенко заявив, що вже два мільйони українців скористалися безвізовим режимом із країнами Європейського союзу. Візова лібералізація для українців при короткотермінових подорожах до країн ЄС і «шенгену» набрала чинності 11 червня 2017 року.

Європейська комісія в своєму звіті про безвіз за 2018 рік закликала Україну докласти додаткові зусилля для подолання нелегальної міграції.