У Конгресі продовжаться дебати щодо статей про імпічмент Трампа

Засідання юридичного комітету Палати представників щодо іміпчменту, 12 грудня 2019 року

Юридичний комітет Палати представників Конгресу США 12 грудня продовжить обговорення статей імпічменту президента Дональда Трампа.

Дебати в комітеті почалися напередодні у Вашингтоні, вони мають завершитися голосуванням щодо того, чи передавати вже в найближчі дні зібрані матеріали всьому складу Палати для остаточного голосування за імпічмент.

Трампу загрожують офіційні звинувачення у зловживанні владою та перешкоджанні Конгресу.

Вони стосуються його відносин із Україною, зокрема, чи він вимагав допомоги Києва в розслідуванні щодо своїх політичних конкурентів, і чи використав як важіль впливу позбавлення України 391 мільйона доларів військової допомоги.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Білий дім відмовився від участі в наступних слуханнях щодо імпічменту

У разі схвалення, від Палати представників будуть визначені законодавці, які представлятимуть справу в Сенаті, що стане місцем для судового розгляду. Головуватиме на такому процесі голова Верховного суду Джон Робертс, в той час як законодавці будуть виконувати функції прокурорів, сенатори – присяжних, а команда юристів Трампа відповідатиме на запитання. Знадобиться більшість у дві третини голосів в Сенаті, щоб притягнути до відповідальності Трампа і відсторонити його від посади.