Мер Черкас обіцяє демонтувати борди із зображенням Путіна в місті

Напередодні користувачі соціальних мереж почали публікувати зображення передвиборчих білбордів із різних міст України, на яких написано «21 квітня. Вирішальний вибір» і розміщене фото президентів України і Росії, що дивляться один на одного

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко обіцяє демонтувати в місті передвиборні плакати чинного президента Петра Порошенка із зображенням президента Росії Володимира Путіна. Про це він написав 10 квітня у Facebook.

«Зараз у багатьох містах України розміщують борди одного із кандидатів в президенти із зображенням Путіна. Попереджаю власників рекламного бізнесу в Черкасах: у разі появи на ваших бордах зображення російського агресора, виконавчий комітет міської ради оперативно проголосує за демонтаж конструкції. Цей покидьок завдав стільки шкоди нашій Україні, що я вважаю аморальним поширювати подібні речі. Нам Путіна у місті не потрібно», – написав Бондаренко.

Напередодні користувачі соціальних мереж почали публікувати зображення передвиборчих білбордів із різних міст України, на яких написано «21 квітня. Вирішальний вибір» і розміщене фото президентів України і Росії, що дивляться один на одного.

Читайте ще: Скандал навколо нової реклами Порошенка. Чому Путін і де Зеленський?

У виборчому штабі Петра Порошенка заявили, що такі агітаційні плакати є офіційним рекламним продуктом, сплаченим із виборчого фонду кандидата в президенти. «У Путіна, зрозуміло, згоди не питали», – повідомили у виборчій кампанії «Порошенко2019».

У статті 8 закону України «Про рекламу» йдеться, що «у рекламі забороняється вміщувати зображення фізичної особи або використовувати її ім’я без письмової згоди цієї особи».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Валентин Торба: «Порошенко і Путін на плакатах дивляться один одному в очі» (огляд преси)

Стаття 64 також вводить обмеження безпосередньо щодо ведення передвиборчої агітації. Вона забороняє участь у передвиборчій агітації «особам, які не є громадянами України».

У Кремлі заявили, що спокійно поставилися до Путіна на білбордах в Україні. «Ми вибираємо Путіна, ну а українці – побачимо», – сказав речник російського президента Дмитро Пєсков.