МЗС України знову вимагає від Росії звільнити Балуха і Сенцова

Активісти в Україні і по всьому світу продовжують вимагати від Росії і її президента Володимира Путіна звільнити незаконно утримуваних українців

Міністерство закордонних справ України вимагає від Росії звільнити ув’язнених Володимира Балуха і Олега Сенцова, які продовжують безстрокове голодування, повідомила речниця МЗС Мар’яна Беца.

«142 ... 86 ... А за цифрами людські життя. Триває голодування Балуха і Сенцова. Вимагаємо від Росії їхнього звільнення», – написала вона 7 серпня у Twitter.

Ув’язнений в анексованому Криму український активіст Володимир Балух продовжує безстрокове голодування, яку він оголосив 19 березня 2018 року на знак протесту проти переслідування.

Ув’язнений у Росії на 20 років український кінорежисер Олег Сенцов у колонії за Полярним колом з 14 травня розпочав голодування з вимогою звільнення всіх утримуваних Москвою українських політв’язнів.

Активісти в Україні і по всьому світу продовжують вимагати від Росії і її президента Володимира Путіна звільнити незаконно утримуваних українців. Акції проходять в різних країнах і на різних континентах під гаслами #FreeOlegSentsov і #SaveOlegSentsov. Звільнення вимагають і влада України, і західні уряди й організації.

Your browser doesn’t support HTML5

Українці висловили свою підтримку Олегу Сенцову (відео)