Уряд Німеччини повідомив про 56 млн євро та 350 генераторів для України

Влада Німеччини називає російські ракетні удари по енергетичній інфраструктурі в Україні «воєнним злочином»

В уряді Німеччини повідомили про надання Україні фінансової допомоги у 56 мільйонів євро та 350 генераторів для відновлення енергетичної інфраструктури. Про це йдеться у повідомленні пресслужби уряду Німеччини за підсумками розмови президента України Володимира Зеленського і канцлера Німеччини Олафа Шольца.

«Президент Зеленський поінформував про наслідки російських авіаударів по цивільній інфраструктурі, водо- і електропостачанню. Канцлер засудив тривалий обстріл і запевнив Україну в подальшій короткостроковій підтримці. Наразі федеральний уряд надав короткострокову фінансову допомогу для ремонту енергетичної інфраструктури розміром близько 56 млн євро, і Німеччина надає понад 350 генераторів», – йдеться в повідомленні.

Крім цього, Шольц «підтвердив постійну підтримку України Німеччиною, зокрема у сфері протиповітряної оборони та довгострокової реконструкції».

Раніше президент Володимир Зеленський у твітері повідомляв, що мав у вівторок телефонну розмову з Олафом Шольцем. За його словами, вони, серед іншого, «обговорили реалізацію української формули миру та співпрацю задля захисту України від російського ракетного терору».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Після російських атак майже половина енергосистеми України була виведена з ладу – Шмигаль

29 листопада міністр юстиції Німеччини Марко Бушман заявив, що російські ракетні удари по енергетичній інфраструктурі в Україні є «воєнним злочином». А президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр на тлі руйнування енергетичної інфраструктури в Україні виступив за збільшення підтримки Києву, закликавши міста та муніципалітети своєї країни вступати у партнерські відносини з українськими муніципалітетами