Венедіктова пішла у незаплановану відпустку перед повідомленням про підозру Порошенку – адвокат

Адвокат Петра Порошенка Ілля Новіков

Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова пішла в незаплановану відпустку, щоб не підписувати підозру пʼятому президентові України Петру Порошенку, заявив його адвокат Ілля Новіков на брифінгу в Києві 20 грудня.

«За нашою інформацією, генеральний прокурор Ірина Венедіктова екстрено пішла у непланову відпустку та передала свої обов’язки генерального прокурора України своєму заступникові – Симоненку. І саме він підписав цей документ. У нас є копія – це повідомлення про підозру за статтями про державну зраду і співпрацю з терористичними організаціями на адресу п’ятого президента України Петра Порошенка», – сказав адвокат.

Він твердить, що рішення Венедіктової не бути на робочому місці під час оголошення про підозру Порошенку свідчить про ставлення правоохоронних органів до цієї справи.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Порошенка підозрюють у держзраді та «сприянні діяльності терористичних організацій» – ДБР

П’ятому президенту Петру Порошенку повідомили про підозру в державній зраді та сприянні терористичним організаціям, заявило Державне бюро розслідувань 20 грудня.

За повідомленням, ДБР спільно зі Службою безпеки України розслідує справу про схему постачання вугілля з тимчасово окупованих частин Донбасу на суму близько 1,5 мільярда гривень.

«П’ятий Президент України підозрюється у тому, що він, діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема з числа представників вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР», – йдеться в повідомленні.