Обстріл під Гранітним: загинув військовий, авто голови Донецької ОДА не постраждало

Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 10 липня 2019 року. Інфографіка Міністерства оборони України

Один український військовий загинув, ще один поранений внаслідок обстрілу з боку підтримуваних Росією бойовиків, що стався поблизу Гранітного в Донецькій області, повідомляє штаб операції Об’єднаних сил.

За повідомленням, військовий автомобіль був уражений із протитанкового ракетного комплексу. Обстріл стався близько 15:00 10 липня.

В офісі президента України повідомили, що автомобіль голови Донецької ОДА Павла Кириленка, що стояв неподалік, не постраждав.

Обстріл автомобіля Збройних сил України у Гранітному президент Володимир Зеленський назвав «спробою зірвати Мінський процес і поставити під загрозу відновлення переговорів у Нормандському форматі».

«Розрахунки провокаторів не справдяться. Наша відданість дипломатичним рішенням – незмінна», – цитує Зеленського його прес-служба.

Президент доручив начальнику Генерального штабу – головнокомандувачу Збройних сил України Руслану Хомчаку «максимально посилити» активність підрозділів ЗСУ з виявлення і знешкодження диверсійних груп і «миттєво та жорстко реагувати» на будь-які інші спроби збройних провокацій проти українських мирних громадян і військовослужбовців.

Your browser doesn’t support HTML5

До чого готуватися Донбасу після виборів в Україні?

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

Унаслідок бойових дій, за оцінками ООН станом на 31 грудня 2018 року, загинули від 12 тисяч 800 до 13 тисяч людей.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Донецька Петрівка. Як виглядає наближений до боїв район (8 фото)

Перемир’я, про які домовлялися на засіданнях Тристоронньої контактної групи в Мінську, порушувалися практично відразу. При цьому сторони заперечують свою вину в цих порушеннях і звинувачують противників у провокаціях.