Без конкурсу, але з «цінним досвідом»: ексколегу чоловіка Венедіктової взяли в Офіс генпрокурора – ЗМІ

За даними видання «Українська правда», це призначення відбулося без конкурсу, бо Кропива не виконуватиме функцій прокурора, а матиме статус державного службовця

Новий департамент Офісу генерального прокурора, який відповідатиме за економічні злочини і кібербезпеку держави, очолив Сергій Кропива – колишній колега чоловіка генеральної прокурорки Ірини Венедіктової, повідомляє «Українська правда».

За даними видання, це призначення відбулося без конкурсу, бо Кропива не виконуватиме функцій прокурора, а матиме статус державного службовця (а на час воєнного стану проводити набір на такі посади без конкурсу дозволила Верховна Рада).

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Ірина Венедіктова: білі плями в декларації та неафішовані бізнес-зв'язки родини нової генпрокурорки (розслідування)

Штат департаменту, яким керуватиме Кропива, як пише «Українська правда», складає 77 осіб.

У пресслужбі Офісу генпрокурора призначення Кропиви пояснили його «цінним досвідом у сфері боротьби з кіберзлочинністю». Як наголошують в ОГП, він займатиметься менеджерством і це «сприятиме посиленню гарантій незалежності прокурорської діяльності».

Крім того, за офіційними даними Офісу генпрокурора, наразі жоден інший начальник аналогічного підрозділу не обіймає посаду державного службовця. Вона передбачена ще в одному департаменті, але наразі є вакантною.

Раніше Сергій Кропива був начальником київського управління кіберполіції та першим заступником голови департаменту Кіберполіції.