В ООН закликали сторони конфлікту на Донбасі відкласти розбіжності і зосередитися на боротьбі з коронавірусом

В ООН висловили глибоке занепокоєння збільшенням жертв серед цивільного населення на сході України, «кількість яких сягнула найвищого рівня з вересня 2019 року»

Представництво ООН в Україні закликало сторони конфлікту на Донбасі припинити вогонь і спрямувати всі зусилля на боротьбу з поширенням коронавірусу. Про це йдеться в заяві координаторки ООН з гуманітарних питань в Україні Оснат Лубрані.

«Народ України, як і мільйони людей по всьому світу, зіткнувся з глобальною кризою, яка становить загрозу для всього людства – коронавірусною інфекцією COVID-19. У зв'язку з цим глибоке занепокоєння викликає збільшення жертв серед цивільного населення на сході України, кількість яких сягнула найвищого рівня з вересня 2019 року», – йдеться в заяві.

Your browser doesn’t support HTML5

Коронавірус: Росія кинула «ДНР» і «ЛНР»

«Я закликаю всі сторони дослухатися до заклику генерального секретаря ООН Антоніу Ґутерріша про глобальне припинення вогню і відкласти розбіжності, щоби спрямувати всі зусилля на запобігання розповсюдженню вірусу. На часі солідарність. Необхідні термінові спільні дії для подолання пандемії та допомоги найбільш уразливим людям», – наголосила Оснат Лубрані.

Також представництво ООН попросило всі відповідні установи надавати підтримку і сприяти роботі ООН і гуманітарних партнерів для того, щоб люди по обидва боки лінії розмежування мали доступ до основної життєво необхідної медичної й гуманітарної допомоги.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Хроніки коронавірусу в окупованому Донецьку. Ексклюзив «Донбас Реалії»

В ООН закликали донорів об'єднати зусилля і підтримати нещодавно представлений План екстреного реагування для подолання коронавірусної інфекції Covid-19.

За словами голови представництва, ООН розширює свої заходи, щоби мінімізувати наслідки і реагувати на збільшення потреб, що виникають внаслідок пандемії по всій країні.

Вранці Генеральний штаб Збройних сил повідомив, що в ЗСУ зафіксована перша смерть із підтвердженим діагнозом COVID-19.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: COVID-19: 1462 випадки в Україні. Інтерактивна мапа