Усі столичні школи відкриються 1 вересня – КМДА

Залежно від епідемічної ситуації, столична влада розглядає втім і застосування змішаної форми навчання – очної та дистанційної

Київ розпочне новий 2020-2021 навчальний рік у звичайному для школярів форматі, повідомила у четвер пресслужба Київміськадміністрації.

Як зазначив виконувач обов’язків першого заступника голови КМДА Валентин Мондриївський, зміняться при цьому умови навчання.

«Школи Києва готові працювати у нових реаліях. Кожний ранок буде починатися з вимірювання температури учням та працівникам і продовжуватися п’ятихвилинками здоров’я», – сказав Мондриївський.

За його словами, змінено графіки приходу дітей до школи, відкрито додаткові входи, розроблені напрямки руху учнів та збільшено час на перерви між уроками.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: МОЗ розглядає варіант навчання дітей у школах у дві зміни

Він додав, що столична влада розглядає і застосування змішаної форми навчання – очної та дистанційної. Кожний заклад освіти в умовах карантинних обмежень має обрати свою модель навчання та бути готовим до викликів пандемії, сказав посадовець.

«Зараз розпочинаємо навчальний рік у зрозумілому для суспільства режимі навчання, але ми готові до будь-яких змін в епідемічній ситуації міста», – зазначив Мондриївський.

Раніше Міністерство охорони здоров’я заявило, що, найімовірніше навчання в українських школах розпочнеться 1 вересня. Для цього були розробоені спеціальні рекомендації, зокрема враховані маршрути учнів та графік допуску до навчальних закладів.