Суд залишив під вартою обвинувачених у нападі на Катерину Гандзюк

«За результатом апеляційного розгляду ухвалу Дніпровського районного суду міста Києва… залишено без змін, апеляційні скарги сторони захисту, подані в інтересах обвинувачених М. та Л. – без задоволення», – йдеться в повідомленні суду

Київський апеляційний суд залишив під вартою обвинувачених в організації нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк – Владислава Мангера й Олексія Левіна, повідомляє пресслужба суду. Рішення ухвалили на засіданні 15 жовтня.

«Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційні скарги, подані стороною захисту в інтересах обвинувачених М. та Л. на ухвалу Дніпровського районного суду міста Києва від 20 серпня, якою обвинуваченим М. та Л. обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 18 жовтня, без визначення розміру застави. За результатом апеляційного розгляду ухвалу Дніпровського районного суду міста Києва… залишено без змін, апеляційні скарги сторони захисту, подані в інтересах обвинувачених М. та Л. – без задоволення», – йдеться в повідомленні.

28 липня прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера і експомічника депутата Херсонської облради Олексія Левіна за організацію нападу на Гандзюк.

Їх обвинувачують за статтею «Умисне тяжке тілесне ушкодження».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Суд у Києві розпочав розгляд по суті справи про вбивство Катерини Гандзюк

27 квітня Служба безпеки України повідомила, що під процесуальним керівництвом Офісу генпрокурора завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою голови Херсонської облради Владислава Мангера і помічника-консультанта депутата цієї самої ради Олексія Левіна в організації нападу на Катерину Гандзюк, що призвів до її смерті.

Чиновниця Херсонської міської ради, активістка Катерина Гандзюк померла 4 листопада 2018 року. Це сталося через три місяці після того, як її облили концентрованою сірчаною кислотою у Херсоні.

У справі Гандзюк уже винесено вирок п’ятьом особам: безпосередньому організатору злочину Сергію Торбіну і його співучасникам – Микиті Грабчуку, Володимиру Васяновичу, В’ячеславу Вишневському і Віктору Горбунову. Їм призначено покарання від трьох до шести з половиною років позбавлення волі.

Голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру повідомили про підозру у вчиненні злочину.

Олексія Левіна у січні цього року затримали в Болгарії. 16 березня його екстрадували в Україну.