КМДА: столиця сьогодні повинна отримати понад 40 тисяч доз вакцини від COVID-19

У Києві створили 15 мобільних бригад для проведення вакцинації від COVID-19

Київ має отримати понад 40 тисяч доз вакцини від COVID-19, заявила директорка Департаменту охорону здоров’я КМДА Валентина Гінзбург.

«Сьогодні столиця повинна отримати 42 600 доз вакцини Oxford/AstraZeneca/CoviShield. Хочу сказати, що Київ готовий до старту проведення вакцинації проти COVID-19. І для цього проведено низку організаційних заходів. По-перше, створено 15 мобільних бригад на базі консультативно-діагностичних центрів», – заявила Гінзбург.

Вона зазначила, що в Києві підготували 120 тимчасових пунктів щеплень, куди приїжджатимуть мобільні бригади. Крім того, додатково створили 120 стаціонарних пунктів щеплень на базі центрів первинної медико-санітарної допомоги.

Server error

Oops, as you can see, this is not what we wanted to show you! This URL has been sent to our support web team to look into it immediately. Our apologies.

Будь ласка, використайте пошук

«Верифіковані списки тих, хто потребує [щеплення] першочергово. Про кого йде мова? Це медичні працівники, які надають медичну допомогу пацієнтам з COVID. Це співробітники лабораторій. Це представники екстреної медичної допомоги, включно з водіями», – додала Гінзбург.

Представниця КМДА додала, що Київ готується до вакцинації літніх людей віком від 85 років.

Вона наголосила, що вакцинація є добровільною та безоплатною.

23 лютого до України прибула перша партія вакцини від COVID-19 вантажним літаком із Індії. Як повідомив очільник Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов, який її супроводжував, після того, як вантаж розмитнять, вакцина поїде в регіони.

Обсяг першої партії вакцини Oxford/AstraZeneca, що виробляється на потужностях Serum Institute (Індія) і має локальну (торговельну) назву Covishield, становить 500 тисяч доз. Перед прибуттям партії вакцини стало відомо, що Oxford/AstraZeneca (Covishield) вже офіційно зареєстрована в Україні.