Бойовики сім разів стріляли по позиціях ООС – штаб

П’ять випадків обстрілів зафіксували в районі оперативно-тактичного угруповання «Схід»: поруч із Гнутовим, Павлополем, Пісками, в районі Водяного та Березового

Бойовики незаконних збройних угруповань сім разів порушили режим припинення вогню в зоні бойових дій, повідомляє штаб операції Об’єднаних сил.

В тому числі, у штабі зафіксували використання заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 та 82 міліметри, гранатомети та великокаліберні кулемети.

П’ять випадків обстрілів зафіксували в районі оперативно-тактичного угруповання «Схід»: поруч із Гнутовим, Павлополем, Пісками, в районі Водяного та Березового.

«Окрім цього, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник двічі обстріляв захисників Оріхового, випустивши по наших позиціях 3 міни зі 120-міліметрового міномету, 4 міни з міномету калібру 82 міліметри, а також вів вогонь з автоматичного станкового гранатомета», – мовиться у зведенні.

За даними штабу, втрат серед українських військових внаслідок обстрілів 17 лютого не було.

Незаконне збройне угруповання «ДНР», своєю чергою, заявило про обстріли окупованих ним територій з боку ЗСУ 17 лютого. Аналогічне угруповання «ЛНР» таких заяв не робило.

Your browser doesn’t support HTML5

Війна та місцеві вибори. На що Путін хоче обміняти Донбас?

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року унаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули 13 000 – 13 200 людей.