Україна витрачає на місяць бойових дій близько 10 млрд дол – нарада у Зеленського

Наразі важко назвати суму завданих Україні через дії агресора збитків, оскільки обстріли не припиняються. На фото: знищений російський танк на Київщині

На місяць бойових дій Україна витрачає приблизно 10 мільярдів доларів, повідомили у пресслужбі Офісу президента із посиланням на дані Міністерства фінансів.

Сьогодні в ОПУ відбулася нарада з участю президента Володимира Зеленського і економічним блоком посадовців.

«На нараді обговорили джерела фінансування видатків, зокрема власні податкові надходження та допомогу міжнародних партнерів України. У цьому ж контексті зачепили перспективи переходу на спрощену систему оподаткування, заплановану на квітень», – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що учасники зустрічі також обговорили проведення посівної кампанії, зокрема забезпечення аграріїв пальним. Були розглянуті шляхи диверсифікації імпорту пального та захисту енергетичної інфраструктури України від бомбардувань російською армією.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війська РФ зруйнували близько 4500 будинків і майже 400 навчальних закладів в Україні – Чернишов

Попри заяви Росії, що метою її так званої «спецоперації» в Україні не є цивільні об’єкти, війська РФ щоденно обстрілюють цивільні і промислові зони, завдаючи значних руйнувань інфраструктурі. Наразі важко назвати суму завданих Україні через дії агресора збитків, оскільки обстріли не припиняються.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час