Зеленський взяв участь в урочистостях з нагоди 230-ї річниці Конституції Польщі

Окрім українського президента, в урочистостях брали участь президенти Естонії, Литви та Латвії. Вони підписали спільну декларацію

Президент України Володимир Зеленський під час робочого візиту до Варшави взяв участь в урочистостях з нагоди 230-ї річниці Конституції Польщі. Про це повідомили в Офісі президента.

«Демократичні цінності – ознака історії Польщі. Шаную польську традицію законотворчості та впровадження реформ. Конституція Польщі була проявом прагнення до справедливості, яке об'єднує наші країни та всю європейську спільноту», – наводить ОП привітання Зеленського на адресу президента Польщі Анджея Дуди.

Your browser doesn’t support HTML5

Вступне слово Володимира Зеленського під час дискусії президентів Польщі, Естонії, Латвії, Литви та України

Окрім українського президента, в урочистостях брали участь президенти Естонії, Литви та Латвії. Вони підписали спільну декларацію.

«Згадуючи досвід минулого, пишаючись досягненнями нашої теперішньої співпраці в регіоні, усвідомлюючи виклики, з надією дивимося в майбутнє. Висловлюємо переконання, що успіх нашої спільної спадщини та спільного дому, корінням яких є європейська цивілізація, вимагає, щоб Європа, як і дім, будувалася на фундаментальних цінностях і принципах. До них, без сумніву, належать: свобода, суверенітет, територіальна цілісність, демократія, верховенство права, рівність та солідарність. Європа, що об’єднується, повинна бути відкритою для всіх країн і народів, які поділяють такі цінності», – мовиться у документі, також оприлюдненому Офісом президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Візит президента Зеленського до Варшави. Що очікувати від зустрічі президентів України та Польщі?

Президент Володимир Зеленський відвідує Польщу з офіційним візитом 3 травня. Очікується, що Анджей Дуда натомість здійснить візит до України у серпні під час святкування Дня Незалежності України.