Сестра Надії Савченко закликає політиків до дій задля звільнення українки, яка тримає сухе голодування 4-й день

Надія Савченко

Сестра Надії Савченко Віра закликала політиків до дій задля звільнення українки, яка тримає сухе голодування 4-й день. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook в суботу.

Віра Савченко повідомила, що Надія не користується душем і не підходить до вмивальника, аби не дати підстав працівникам російської в’язниці стверджувати, що вона тихцем п’є воду.

«Надя мусить жити. Чуєте, «недополітики»? Доторговуйтесь вже!» – написала Віра Савченко.

Українська громадянка, народний депутат України Савченко, як і обіцяла, від 6 квітня оголосила нове сухе голодування з вимогою звільнити її або повернути до України.

5 квітня вирок російського суду у справі Надії Савченко набрав чинності. Її засудили до 22 років позбавлення волі 22 березня, звинувативши, зокрема, у причетності до вбивства російських журналістів, що незаконно перебували на Донбасі в лавах підтримуваних Росією сепаратистів.

Савченко відкидає і звинувачення, і вирок, і сам суд над нею.
Російська влада раніше заявляла, що рішення про можливу передачу Савченко Україні може бути ухвалене лише після набрання чинності вироком у її справі.

Днями адвокати Савченко заявили, що чекають добрих новин про її долю вже найближчим часом. Однак наразі таких повідомлень немає.

На цю ж тему:

Політична карикатура Олексія Кустовського

08.04.2016
Савченко попередили про примусове годування – адвокат
далі

08.04.2016
Мін’юст Росії доручив підготувати документи щодо передачі Україні Сенцова і ще 3 українців

Окрім Олега Сенцов, йдеться про Олександра Кольченка, Геннадія Афанасьєва та Юрія Солошенка далі

06.04.2016
Голодний страйк Савченко і плани Путіна

«Він очікує на якийсь момент, можливо, коли в Європі буде обговорюватися питання про продовження персональних санкцій» – Фейгін далі