Суд у справі екс-«беркутівців» переніс допит колишнього командувача внутрішніх військ на 2 грудня

Спецпризначенці зі зброєю ведуть стрілянину по учасниках протесту (Київ, 20 лютого 2014 року)

Святошинський районний суд Києва переніс на 2 грудня допит у режимі відеоконференції колишнього командувача внутрішніх військ МВС України Станіслава Шуляка.

Попередньо допит планувався на сьогодні, однак головуючий суддя запропонував перенести його, бо робочий день завершився.

Найближче засідання у справі 5 колишніх «беркутівців», підозрюваних у причетності до вбивств учасників Революції гідності, відбудеться 1 грудня. Цього дня, як очікується, триватиме допит потерпілих, а наступного, відповідно, – допит Шуляка.

28 листопада у режимі відеоконференції у цій справі свідчив колишній президент України Віктор Янукович. Допит колишнього командувача внутрішніх військ МВС України Шуляка також триватиме завдяки відеозв’язку між Святошинським райсудом Києва (Україна) та Радянським обласним судом Ростова-на-Дону (Росія).

Святошинський районний суд Києва розглядає справу щодо п’ятьох колишніх бійців спецпідрозділу «Беркут», фігурантів справи про розстріли на Майдані – Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури та Олега Янішевського. Їх обвинувачують у розстрілі активістів Майдану на вулиці Інститутській у Києві в лютому 2014 року. Колишні бійці спецпідрозділу «Беркут» не визнають власної вини.