Доступність посилання

ТОП новини

Прокурор: свідчення Януковича нікчемні


Віктор Янукович
Віктор Янукович

Сторона обвинувачення називає нікчемними свідчення екс-президента України Віктора Януковича, які він дав у справі екс-«беркутівців», обвинувачених у розстрілах на Майдані взимку 2014 року.

«Все те ключове, про що ми хотіли його спитати, або залишилося без відповіді, або відповіді були відверто брехливі… Його свідчення нікчемні, його свідчення ні про що і що по суті відповідати він ні на що не збирався», – сказав представник держобвинувачення, прокурор Олексій Донський у перерві судового засідання.

Янукович нещирий та не хоче говорити – прокурор (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:53 0:00

За його словами, зокрема, Янукович надав неправдиву відповідь на запитання про контакти з Віктором Медведчуком. «Це доведено слідством, і прямими, і побічними доказами, тобто це було повністю встановлено у кримінальному провадженні. Ніхто не почув від нього відповіді, як він 23 лютого о 3:51 потрапив до Єйська (Росія), звідки його військовим літаком уже повертали в Крим. І щодо Суркова (радника російського президента Владислава Суркова – ред.). Вони зустрічалися в «Межигір’ї» з Сурковим, ми знаємо точний день і час, а він стверджує, що не зустрічався і не мав контактів. Це неправда», – сказав Донський.

Прокурор додав, що, не отримавши від Януковича відповідей на ключові питання або отримавши неправдиві відповіді, стороні обвинувачення «вдалося спростувати все, що каже ця особа».

Святошинський райсуд 28 листопада допитує Януковича у режимі відеоконференції. Янукович перебуває в суді російського Ростова-на-Дону. Допит відбувається за клопотанням захисту п’яти колишніх співробітників спецпідрозділу «Беркут», обвинувачуваних у розстрілах на Майдані взимку 2014 року.

Під час допиту колишній президент на більшість питань прокуратури відповідав, що не пам’ятає подробиці подій на Євромайдані або не володіє інформацією. Також Янукович не повідомив, як опинився на території Росії 23 лютого 2014 року.

XS
SM
MD
LG