СБУ поки не підтверджує інформацію про виявлення паспортів Росії на Світлодарській дузі

(©Shutterstock)

Служба безпеки України на даний час не підтверджує інформацію про виявлення російських паспортів на місці бою поблизу Світлодарської дуги в Донецькій області. Про це Радіо «Донбас.Реалії» заявив керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук. За його словами, у цьому районі не припиняються обстріли, і провести якісний огляд місць, де проводилися бойові дії наразі неможливо.

«Наша служба чекає на те, що ситуація у цьому районі нормалізується, і можна буде якісно провести слідчі дії. Були певні затишшя, але обстріли тривають», – сказав Ткачук.

Раніше прес-офіцер 54-ї бригади Андрій Іщик в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив про те, що після бою на Світлодарській дузі на місці зіткнення знайшли документи громадян Росії. Серед них були документи також громадян України, які вступили до лав сепаратистських угруповань «ДНР» і «ЛНР».

19 грудня у Міноборони повідомили, що в ході бойових дій в районі Світлодарської дуги загинули п’ять українських військових і ще 16 були поранені. За даними штабу АТО, вогневі атаки з великокаліберної артилерії та мінометів сепаратисти розпочали близько 6-ї ранку 18 грудня. У Міноборони заявили, що вогонь у відповідь по проросійських бойовиках на Світлодарській дузі було складно вести через те, що вони стріляли з території населених пунктів Дебальцеве, Вуглегірське й Калинівка.

Підтримувані Росією сепаратисти на своїх сайтах заявили, що українські військові намагалися здійснити прорив біля населеного пункту Калинівка, яке розташоване біля Дебальцева.

Представник України в Контактній групі, екс-президент України Леонід Кучма напередодні також заявив, що підтримувані Росією бойовики несуть повну відповідальність за ескалацію ситуації на Світлодарській дузі.

Радіо «Донбас.Реалії» є проектом Української редакції Радіо Свобода, що подає новини і їхній аналіз із обох боків лінії розмежування. Радіо «Донбас.Реалії» мовить у Маріуполі на частоті 88 FM, Авдіївці 95,7 FM, Волновасі 100,3 FM, Щасті 88 FM, Мар’їнці 95,3 FM, в Слов’янську та Краматорську 90,4 FM, Лисичанську, Сєвєродонецьку та Рубіжному 88,2 FM, а також в ефірі Громадського радіо з 19:00 до 20:00 та радіо «Пульс» з 06:10 до 07:00.