Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі загинули 5 військових, 16 поранені – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу у зоні бойових дій на Донбасі п’ятеро українських військових загинули, 16 поранені, травмовані або контужені, повідомив речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко.

«За минулу добу внаслідок активних бойових дій п’ять українських військовослужбовців загинули, шість – отримали поранення, ще 10 – травми та контузії. Ці втрати наші війська понесли на Світлодарській дузі і внаслідок ворожих обстрілів з важкого озброєння. Це найважчі втрати Збройних сил України за останні п'ять місяців», – сказав він.

Речник АТО зазначив, щоминулої добипорушення режиму тиші з боку проросійських бойовиків були на всіх напрямках.

18 грудня у прес-центрі штабу АТО повідомили, що в ході бойових дій в районі Світлодарської дуги загинули 5 українських військових і ще 6 були поранені. За даними штабу, вогневі атаки з великокаліберної артилерії та мінометів сепаратисти розпочали близько 6-ї ранку і тривали вони дві години. У Міноборони заявили, що вогонь у відповідь по проросійських бойовиках на Світлодарській дузі було складно вести через їхню стрілянину з території населених пунктів Дебальцеве, Вуглегірське й Калинівка. Наразі ситуація на Світлодарській дузі є спокійною.

Сепаратисти на своїх сайтах заявили, що українські військові намагалися здійснити прорив біля населеного пункту Калинівка, яке розташоване біля Дебальцева.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, востаннє з 15 вересня, але він щоразу порушувався. Обстріли тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG