Ініціативна група виборців висунула Путіна кандидатом на посаду президента Росії

Засідання ініціативної групи виборців, яка висунула Путіна кандидатом на посаду президента Росії, 26 грудня 2017 року

Ініціативна група виборців підтримала самовисування чинного очільника Росії Володимира Путіна як кандидата в президенти на виборах у березні 2018 року.

Рішення ухвалене на зібранні ініціативної групи виборців у павільйоні «Росія – моя історія» у виставковому комплексі ВДНГ у Москві.

На заході, крім чиновників, були присутні артист балету Микола Цискарідзе, режисер Володимир Хотиненко, актори Михайло Боярський та Володимир Машков, дизайнер Валентин Юдашкін, піаніст Денис Мацуєв, резиденти Comedy Club Гарік Харламов і Михайло Галустян, радянський хокеїст Владислав Третьяк і чемпіон світу зі змішаних бойових мистецтв Федір Ємельяненко. Перед початком зібрання його учасникам показали фільм Олівера Стоуна «Путін» і кінострічку Олексія Піманова «Крим».

Сам Путін на своєму висуванні не був присутній. Його речник Дмитро Пєсков 25 грудня пояснював, що чинний президент не візьме участі в заході через зайнятість.

Вибори президента Росії призначені на 18 березня 2018 року. Чинному главі держави Володимирові Путіну 65 років. Він керує Росією з кінця 1999 року. 13 років він провів на посаді президента країни, ще чотири роки – на посаді голови російського уряду. У грудні Путін оголосив про намір вчетверте балотуватися у президенти.