«Вєсті» заявляють про напади на їхніх промоутерів у Києві

«Вєсті» повідомляють про два напади на промоутерів, які роздавали газету, в Києві. Один із них стався на станції метро «Палац спорту».

Як повідомляє видання із посиланням на «Київ оперативний», невідомий облив фарбою дівчину, яка роздавала газету, після чого втік. Друкована продукція також постраждала від фарби.

Інший інцидент, за даними газети, стався через 10 хвилин біля станції метро «Площа Льва Толстого». Там невідомі також облили фарбою і промоутера, і всю друковану продукцію.

Раніше журналісти газети «Вєсті» заявляли про перешкоджання їхній роботі. 8 лютого головний редактор холдингу «Вєсті» Оксана Омельченко повідомила про обшуки в приміщеннях офісу холдингу в Києві і недопуск журналістів на роботу. Пізніше Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) повідомило, що його співробітники, за рішенням суду, «взяли в управління» приміщення холдингу в бізнес-центрі «Гулівер». Згодом в АРМА заявили, що невідомі озброєні та в масках особи погрожують представникам компанії-управителя. 15 лютого агенство попросило військову прокуратуру «допомогти у наведенні порядку».

Головний редактор холдингу Оксана Омельченко заявила, що від 8 лютого журналісти працюють вдома і принаймні половина з них роблять це без необхідного обладнання для виконання своїх обов’язків. Омельченко також висловила припущення, що більша частина офісної нерухомості «зруйнована та розграбована».

14 лютого адвокат холдингу «Вєсті» Олександр Дульський заявив про намір звернутися до Європейського суду з прав людини через «рейд» стосовно медіахолдингу.

Влітку минулого року головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив що екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко, який після повалення режиму Януковича втік до Росії, вивів 788 мільйонів доларів на рахунки кількох компаній, серед яких вказувався медіахолдинг «Весті». У зв’язку із заявленою «антикорупційною операцією» правоохоронці проводили у приміщеннях холдингу обшуки. Головний редактор холдингу Оксана Омельченко тоді казала, що причина обшуків – низка резонансних публікацій, пов’язаних із діяльністю військової прокуратури й особисто Анатолія Матіоса.

У міжнародній організації «Комітет захисту журналістів» (КЗЖ) закликали владу України забезпечити доступ до роботи і продовження діяльності співробітникам медіа-холдингу «Вєсті».