Російський Forbes визнав засновника Telegram доларовим мільярдером

Павло Дуров

Російський Forbes визнав засновника месенджера Telegram Павла Дурова доларовим мільярдером. За попередніми даними, його статки оцінюються в 1,7 мільярда доларів. Сам месенджер коштує не менше ніж мільярд доларів.

У 2017 році Forbes оцінював статки Дурова в 950 мільйонів доларів. У рейтингу «200 найбагатших бізнесменів Росії» засновник Telegram перебував на 100-му місці. За рік до цього статки Дурова оцінювалися в 600 мільйонів доларів.

Основну роль в переоцінці статків бізнесмена зіграло зростання аудиторії Telegram і підготовка до виходу платформи на ICO (Initial Coin Offering – первинне розміщення криптовалюти, подоба первинного розміщення цінних паперів), відзначає Forbes.

Дуров, який також є засновником соціальної мережі «ВКонтакте» залишив Росію навесні 2014 року, заявивши, що «не збирається повертатися», оскільки «країна несумісна з інтернет-бізнесом». Перед цим прес-служба соцмережі розповсюдила повідомлення, що повноваження гендиректора «ВКонтакте» Павла Дурова припинені з 21 квітня 2014 року. пізніше стало відомо, що Дуров отримав громадянство держави Сент-Кітс і Невіс у Карибському морі.

Восени 2014 року новим гендиректором «ВКонтакте» став син голови найбільшого російського медіахолдингу ВДТРК Олега Добродєєва і члена ради директорів Mail.ru Group Борис Добродєєв.