ЗСУ готуються до весняного наступу РФ: як будують оборонні укріплення (фоторепортаж)

11 березня журналісти із різних ЗМІ мали змогу побачити цей бетонний бліндаж нової системи оборонних укріплень у Запорізькій області. 

За словами президента України Володимира Зеленського, зараз ситуація на фронті є кращою, ніж вона була протягом останніх кількох місяців. Про це він заявив в ефірі французького телеканалу BFMTV. Зеленський стверджує, що «наступ Росії зупинено», а її армія «втрачає велику кількість своїх життєво важливих сил»

«У нас були деякі труднощі через брак артилерійських боєприпасів, повітряну блокаду, російську далекобійну зброю і високу щільність російських безпілотників», – заявив Володимир Зеленський в ефірі BFMTV 11 березня

Зварник працює всередині бетонного укріплення. Запорізька область, 11 березня 2024 року

«Захист у три смуги завдовжки 2000 кілометрів – масштабне завдання. Зараз темпи хороші. Розраховую на вчасне завершення», – написав Зеленський у своєму телеграм-каналі про будівництво Україною нових фортифікаційний ліній.

В Україні, як кажуть експерти, все частіше застосовуються укріплення із залізобетону. Вперше вони з'явилися на Донбасі – в таких місцях, як Авдіївка та Мар'їнка. Зараз їх зводять у районах із високою ймовірністю російських ударів

Встановлення частини масивного бетонного укріплення. Запорізька область, 11 березня 2024 року.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у січні повідомив, що уряд виділив 466 мільйонів доларів на будівництво укріплень, і назвав це «рекордною сумою»

 

Перевірка пірамідальних протитанкових перешкод, які ще називають «зубами дракона», перед їхнім встановленням. Запоріжжя, Україна. 11 березня 2024 року. 

Видання The Wall Street Journal повідомило 7 березня, що українські війська будують укріплення в очікуванні весняного наступу Росії. Є побоювання, що темпи будівництва  недостатньо швидкі

 

Нещодавно збудована траншея у Запорізькій області дуже нагадує траншеї Першої і Другої світових воєн. Україна, 11 березня 2024 року.

Оскільки Україна на літо 2023 року не отримала від Заходу необхідних для контрнаступу танків, літаків, далекобійних ракет, то російсько-українська війна стала позиційною. Україна втратила ініціативу на полі бою і перейшла до оборонної тактики, що потребує розгалуженої мережі міцних фортифікаційних споруд. 

Володимир Зеленський сказав, що ЗСУ працюють над стабілізацією українських позицій на фронті в умовах «все ще обмеженого» постачання від партнерів.
Україні було надано лише 30% від обіцяного Євросоюзом мільйона снарядів. А Палата представників Конгресу США від осені 2023 року не погоджує законопроєкт про надання військової допомоги Україні.

Збройні сили України продовжують відбивати атаки і штурми російської армії, попри багаторазову перевагу супротивника у живій силі, снарядах і військовій техніці.

Журналістам показали нещодавно збудовані оборонні укріплення на деяких ділянках фронту. В планах – побудувати такі укріплення уздовж усієї лінії фронту з Росією, а це майже 1200 кілометрів.