Доступність посилання

ТОП новини

Південнокорейські заручники в Афганістані. Сьогодні спливає черговий термін ультиматуму Талібану


Петро Кагуй Прага, 30 липня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Таліби, котрі викрали в Афганістані групу громадян Південної Кореї, призначили новий термін виконання їхніх вимог. Якщо до опівдня сьогоднішнього дня влада Афганістану не звільнить із в’язниць 23 бойовиків-талібів, то заручників вибиватимуть один за одним, заявив представник "Талібану".

У руках талібів залишається 22 південнокорейських заручники, 18 із них – жінки. Усі заручники – співробітники християнської гуманітарної місії, котрі допомагали в медичному обслуговуванні у місцевому госпіталі в Кандагарі. Їх захопили ще 19 липня, коли вони їхали в автобусі. Минулого тижня таліби вбили одного заручника – керівника групи місіонерів.

Одна з мешканок Кабула зауважила: «Я, афганська жінка, хочу сказати викрадачам, що ці люди приїхали сюди не для того, щоб шкодити нашій країні чи воювати з талібами. Вони приїхали допомагати людям, допомагати бідним, Вони ні в чому не винні, за що ж з ними так поводитися».

Однак, схоже на те, що таліби не збирається іти на поступки, хоча вони вже кілька разів переносили термін виконання їхніх вимог та змінювали і самі вимоги.

Спершу "Талібан" вимагав від Південної Кореї виведення з Афганістану нинішнього невеликого південнокорейського військового, щоправда, не бойового контингенту.

А тепер таліби вимагають від влади Афганістану звільнити із в’язниць 23 їхніх соратників. І якщо цього не станеться до сьогоднішнього полудня, вони погрожують розпочати страту заручників.

Чи піде влада Афганістану на силовий варіант звільнення заручників?

Напередодні, у неділю, "Талібан" відмовився продовжувати переговори з представниками офіційного Кабула. Таліби заявили, що більше нема про що говорити, оскільки влада вже отримала список в’язнів-талібів, яких має звільнити в обмін на життя 22 заручників.

Раніше афганська влада не виключала і силового варіанту у спробі звільнення заручників.

Представник президента Південної Кореї після переговорів з президентом Афганістану Хамідом Карзаєм заявив, що Сеул погодиться з «будь-яким рішенням влади у Кабулі». Зі свого боку Карзай запевнив, що для звільнення заручників зроблять усе можливе.
XS
SM
MD
LG