Доступність посилання

ТОП новини

Суд не задовольнив позов Соцпартії до ЦВК щодо участі БЮТ та «Нашої України» у формуванні виборчих комісій, СПУ оскаржить це рішення


Підставою для позову соціалістів стало припинення існування парламентських фракцій БЮТ та «Нашої України» на момент початку виборчого процесу.

Суддя Окружного адміністративного суду Києва Олег Бачун заявив: «Суд постановив в задоволенні позовних заяв відмовити, в задоволенні клопотання про забезпечення позову відмовити. Постанова може бути оскаржена в порядку і в строки, передбачені статтею 177 Кодексу адміністративного судочинства України у дводенний строк з дня проголошення до Вищого адміністративного суду України».

Суд також відмовив у клопотанні СПУ призупинити дію рішення ЦВК про формування окружкомів.

Соцпартія планує оскаржувати судове рішення. Представник СПУ Сергій Бойко сказав: «Дана постанова буде оскаржена в апеляційному порядку. Даних депутатських фракцій в парламенті не існує. Чи може, перепрошую, покійний звертатися з того світу щодо вчинення якихось дій. Не існує депутатів в цих фракціях, і не існує депутатських фракцій, тому наділяти їх повноваженнями неможливо».

Раніше в вівторок перший секретар політради СПУ Михайло Мельничук заявляв, що його партія визнає будь-яке рішення суду. Підставою для позову соціалістів стало припинення існування парламентських фракцій БЮТ та «Нашої України» на момент початку виборчого процесу.

Напередодні ЦВК сформувала 225 територiальних виборчих округiв на позачерговi парламентські вибори 30 вересня. В кожній із них половину складу становлять представники «Нашої України» і БЮТ, другу половину – представники коаліційнх партій: «регіонів», соціалістів і комуністів.

Матеріали до теми:

• Суд задовольнив позов БЮТ і зобов’язав ЦВК вирішити справу щодо реєстрації блоку • ЦВК звинувачує БЮТ у тиску, БЮТ не збирається виконувати вимоги ЦВК, Президент не бачить у підготовці до виборів «фундаментальних ексцесів» • БЮТ проти ЦВК • Європарламент стурбований, що ЦВК відкладає реєстрацію опозиційних партій на дострокові вибори в Україні • Центрвиборчком сформував усі 225 окружних виборчих комісій
XS
SM
MD
LG