Доступність посилання

ТОП новини

У Секретаріаті Президента називають необґрунтованою і безпідставною ухвалу ЦВК, яка зобов’язує голову держави утримуватися від передвиборчої агітації


Як заявила заступник голови Секретаріату Марина Ставнійчук, такі дії Центрвиборчкому свідчать про «політизацію» роботи ЦВК і її участь у «політичних іграх».

Заступник голови Секретаріату Президента Марина Ставнійчук, яка також є представником Президента в Центральній виборчій комісії і Конституційному Суді, вважає, що жодної норми виборчого законодавства про ведення передвиборчої агітації Віктор Ющенко не порушував.

За її словами, Закон «Про вибори народних депутатів» не містить обмежень на участь Президента в передвиборчій агітації.

Крім того, додала вона, за цим Законом Президент узагалі не є суб’єктом виборчого процесу, а відтак і його дії щодо цього процесу оскаржувати не можна, так що ЦВК взагалі не мала розглядати таку скаргу.

Як заявила в суботу Ставнійчук, такі дії Центрвиборчкому свідчать про «політизацію» роботи ЦВК і її участь у «політичних іграх».

Увечері в п’ятницю ЦВК в своїй постанові за скаргою Соціалістичної партії вирішила, що Президент незаконно бере участь у передвиборчій агітації і має утримуватися від цього.

Цю ухвалу ЦВК скритикував і сам Віктор Ющенко.

Але в своїх виступах у суботу Президент не закликав голосувати за якусь певну політичну силу.

Натомість Прем’єр-міністр і лідер Партії регіонів Віктор Янукович назвав рішення ЦВК зобов’язати Президента утримуватися від передвиборчої агітації «очевидним».

Матеріали до теми:

• Янукович вважає «очевидним» рішення ЦВК зобов’язати Ющенка утримуватися від передвиборчої агітації • Президент закликав узяти активну участь у голосуванні на позачергових виборах до Верховної Ради • Ющенко закликає Януковича «повернутися в своїх діях до законності» • Президент закликає ЦВК «не політизувати свою роботу» • ЦВК вважає, що Президент незаконно бере участь у передвиборчій агітації і має утримуватися від цього • Янукович у відкритому листі до Ющенка критикує Президента за участь в агітаційних заходах та рекламі блоку «Наша Україна – Народна самооборона»
XS
SM
MD
LG