Доступність посилання

ТОП новини

Степан Гавриш: На вихід політичних сил із виборчого процесу не погодяться політичні й фінансові групи, які контролюють ці сили


В ефірі Радіо Свобода Радник Президента України висловив думку, що на такий крок «не погодиться та політична група і фінансова група, яка, власне, і є стратегічним і визначальним суб’єктом прийняття будь-яких рішень, оскільки в будь-якій політичній силі єдиного центру ухвалення політичних рішень не існує, в тому числі і в Партії регіонів».


Радник Президента України вважає, що відмови від участі в виборах, про можливість якої заявила Партія регіонів, не станеться.

В ефірі Радіо Свобода Гавриш висловив думку, що можлива відмова брати участь у дострокових виборах 30 вересня є «шляхом до серйозної деформації політичної сили», яка пішла б на такий «особливий» крок.

Гавриш вважає, що на такий крок «не погодиться та політична група і фінансова група, яка, власне, і є стратегічним і визначальним суб’єктом прийняття будь-яких рішень, оскільки в будь-якій політичній силі єдиного центру ухвалення політичних рішень не існує, в тому числі і в Партії регіонів».

Якщо ж це й станеться, то «вибори все одно відбудуться, хоча довіра до них, звичайно, може бути підірвана», – сказав Радіо Свобода радник Президента.

«Треба робити все для того, щоб усі суб’єкти завершили виборчий процес відповідно до чинного законодавства», – додав Степан Гавриш.

Іще від середи чільні представники Партії регіонів заявляють, що у разі продовження «провокацій» із боку опонентів «регіонали» готові переглянути питання своєї участі у позачергових парламентських виборах.

У четвер перший віце-прем’єр, міністр фінансів, кандидат у народні депутати від Партії регіонів Микола Азаров заявив, що якщо Партія регіонів ухвалить рішення про відмову брати участь у позачергових парламентських виборах, це означатиме їхнє скасування.

Заступник голови ЦВК Андрій Магера, коментуючи цю заяву, сказав, що вибори 30 вересня відбудуться, навіть якщо Партія регіонів відмовиться від участі в них.

«Із погляду закону вибори відбудуться навіть у тому разі, коли залишиться тільки один суб’єкт виборчого процесу – політична партія або блок. Але мені цього дуже б не хотілося», – сказав Магера.

Сьогодні в ефірі Радіо Свобода народний депутат від Партії регіонів у Верховній Раді 5-го скликання Василь Кисельов заявив, що, якщо президентські сили підуть на фальсифікації і Партія регіонів проініціює вихід із виборчого процесу, вибори не відбудуться, бо нинішня коаліція закличе своїх прихильників не йти голосувати.

Він також звинуватив у можливих фальсифікаціях Президента і його адміністрацію та прихильників і заявив про підкуп членів виборчих комісій, щоб зірвати вибори.

Матеріали до теми:

• Перспективи фальсифікації • Василь Кисельов: Якщо президентські сили підуть на фальсифікації і Партія регіонів проініціює вихід із виборчого процесу, вибори не відбудуться, бо нинішня коаліція закличе своїх прихильників не йти голосувати • Андрій Магера: Вибори 30 вересня відбудуться, навіть якщо Партія регіонів відмовиться від участі в них • Віктор Балога заявляє про неминучість виборів і розцінює заяви Партії регіонів про можливий вихід із виборчих перегонів як «свідчення відчаю» • Микола Азаров: Відмова Партії регіонів від участі у виборах означатиме їхнє скасування • Партія регіонів допускає можливість неучасті у виборах і стверджує про нібито плани їхньої фальсифікації; БЮТ пов’язує ці заяви зі страхом «регіонів» програти вибори; про плани фальсифікацій із боку опонентів попереджає і опозиція
XS
SM
MD
LG