Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Балога заявляє про неминучість виборів і розцінює заяви «Регіонів» про можливий вихід із виборчих перегонів як «свідчення відчаю»


На цьому глава Секретаріату Президента України наголосив, коментуючи заяву Партії регіонів про можливий вихід із виборчої кампанії і, як наслідок, скасування позачергових виборів до Верховної Ради.


На цьому глава Секретаріату Президента України наголосив, коментуючи заяву Партії регіонів про можливий вихід із виборчої кампанії і, як наслідок, скасування позачергових виборів до Верховної Ради.

За слвоами Віктора Балоги, «регіонали» вдалися до таких відверто провокаційних відозв на фініші перегонів після того, як усвідомили обвальне падіння своєї популярності серед людей, зокрема, і на традиційно лояльному сході країни.

На думку Балоги, погрози припинити участь у перегонах мають подвійну мету: з одного боку, готується ґрунт для виправдання низького результату Партії регіонів, а з іншого – робиться остання спроба здобути бодай піввідсотка додаткової прихильності виборців.

При цьому Віктор Балогиа зазначив: «Функціонери Партії регіонів навесні вже лякали неучастю у позачергових парламентських виборах. Однак такі «викиди пару» тривали недовго, бо партійне керівництво зрозуміло, що власноруч створює ризик втратити парламентське представництво».

«Для партії, роздрібленої зсередини на групи впливу, це означало печальну перспективу. Тому Партія регіонів хутко згорнула цю тему і оголосила про похід за депутатськими мандатами», – зазначив Віктор Балога.

Нині, за оцінкою керівника президентського Секретаріату, «регіонали» знову почали «крутити стару платівку».

«Тиражується міф про підготовку якихось фальсифікацій, які занизять відсотки голосів, відданих Партії регіонів. Насправді про можливі підтасовки вони заголосили після того, як «помаранчеві» спільними зусиллями створили запобіжники для виборчих махінацій. Коли «регіонали» побачили, що легенда про фальсифікації зовсім не спрацьовує, вони поновили тезу про неучасть у перегонах. Щоправда, незрозуміло, кому адресовані і на кого розраховані такі послання», – сказав Віктор Балога.

Він також зазначив, що участь партії у виборах або вихід із виборчої кампанії є її добровільною справою. «У жодному законі немає норми про те, що політична сила має обов’язково брати участь у виборах. Водночас для впливової Партії регіонів змагання за місця у парламенті – це питання про відповідальність перед виборцями, які у 2006 році віддали їй свої голоси. Знехтувати цим – означає поставити жирну крапку на власній політичній еволюції», – наголосив Віктор Балога.

******** У четвер перший вiце-прем''єр, мiнiстр фiнансiв, кандидат у народнi депутати вiд Партiї регiонiв Микола Азаров заявив: «Насамперед нас турбує те, що посилюється тиск на Конституційний суд із тим, щоб він за кілька днів до виборів ухвалив рішення про конституційність тих чи інших положень закону про вибори. Президент грубо порушив наші травневі домовленості, тому ми зараз дуже уважно аналізуємо. Рішення буде спокійне, виважене. Але якщо воно буде, це означатиме скасування виборів», – заявив сьогодні представник «регіоналів», перший віце-прем’єр і міністр фінансів.

А днем раніше, у середу, Партiя регiонiв заявила, що у разi продовження провокацiй з боку опонентiв, «регiонали» готовi переглянути питання своєї участi у позачергових парламентських виборах.

Матеріали до теми:

• Андрiй Магера: Вибори 30 вересня вiдбудуться, навiть якщо Партiя регiонiв вiдмовиться вiд участi в них • Микола Азаров: Відмова Партії регіонів від участі у виборах означатиме їхнє скасування • Партія регіонів допускає можливість неучасті у виборах і стверджує про нібито плани їхньої фальсифікації; БЮТ пов’язує ці заяви зі страхом «регіонів» програти вибори; про плани фальсифікацій із боку опонентів попереджає і опозиція
XS
SM
MD
LG