Доступність посилання

ТОП новини

РНБО доручила Прем’єр-міністрові виконати її ухвалу про звільнення з міністерських посад Рудьковського і Шуфрича


На засіданні в вівторок Рада національної безпеки і оборони вирішила визнати незадовільною роботу на посадах міністра транспорту і зв’язку Миколу Рудьковського і міністра з питань надзвичайних ситуацій Нестора Шуфрича, звільнити їх від виконання обов’язків і доручити Прем’єр-міністрові Вікторові Януковичу виконати це рішення. Президент після засідання РНБО заявив, що Рудьковський «не вжив ефективних заходів для підвищення безпеки на залізниці», а Шуфрич «не зміг відповідально зреагувати на численні стихійні лиха, що відбулися останнім часом у багатьох регіонах України». Обидва «несуть пряму персональну відповідальність за серйозні провали у сферах їхньої компетенції», наголосив Віктор Ющенко, який є також головою РНБО.

На засіданні в вівторок Рада національної безпеки і оборони вирішила визнати незадовільною роботу на посадах міністра транспорту і зв’язку Миколу Рудьковського і міністра з питань надзвичайних ситуацій Нестора Шуфрича, звільнити їх від виконання обов’язків і доручити Прем’єр-міністрові Вікторові Януковичу виконати це рішення.

Так повідомив про ухвалу РНБО її секретар Іван Плющ.

Президент після засідання РНБО заявив, що Рудьковський «не вжив ефективних заходів для підвищення безпеки на залізниці», а Шуфрич «не зміг відповідально зреагувати на численні стихійні лиха, що відбулися останнім часом у багатьох регіонах України».

Обидва «несуть пряму персональну відповідальність за серйозні провали у сферах їхньої компетенції», наголосив Віктор Ющенко, який є також головою РНБО.

Нестор Шуфрич після засідання РНБО назвав рішення Ради «інквізицією заради зведення особистих рахунків» і сказав, що його звільнення залежатиме від рішення Прем’єр-міністра.

Микола Рудьковський у телевізійному виступі натомість у відповідь звинуватив Секретаріат Президента в нібито «розробці сценарію» для того, щоб «влаштувати чергову катастрофу з сотнями жертв». Жодних підтверджень своїм словам він не навів.

Перший віце-прем’єр, міністр фінансів Микола Азаров назвав рішення РНБО про усунення міністрів із посад неправомірним. За його словами, Рада не має права знімати міністрів.

А міністр юстиції Олександр Лавринович висловив думку, що рішення РНБО про міністрів «не матиме правових наслідків». Це, сказав він, «винятково повноваження Верховної Ради».

Водночас заступник голови Секретаріату Президента Ігор Пукшин із посиланням на пункти українського законодавства повідомив, що РНБО має всі правові підстави ухвалювати рішення про усунення названих міністрів від виконання обов’язків.
XS
SM
MD
LG