Доступність посилання

ТОП новини

Словаччина увійде до Шенгенської зони наприкінці року


Наталія Вікуліна Брюссель, 12 жовтня 2007 (RadioSvoboda.Uа) - Словаччина має увійти до Шенгенської зони 21-22 грудня цього року. Про це заявив віце-президент Єврокомісії, Комісар ЄС з юстиції Франко Фраттіні після того, як відвідав словацько-український кордон.

Франко Фраттіні поїхав на словацько-український кордон, щоб на власні очі подивитися, як готується Братислава стати членом Шенгена. Він звернув увагу на те, наскільки підготовані словаки запровадити шенгенську інформаційну систему, і оцінив стан речей на словацько-українському кордоні.

Представниця прес-служби словацького Міністерства внутрішніх справ Людмила Станова зауважила, що, згідно із доповіддю, яку Фраттіні представив після своєї поїздки, Словаччина має хорошу інфраструктуру на кордоні; центри обробки інформаційних даних працюють добре, країна може користуватися шенгенською інформаційною системою.

Про недоліки Франко Фраттіні не говорив, а, навпаки, похвалив Братиславу за те, що їй вдалося у короткий час підготуватися до членства в Шенгені. Людмила Станова каже, що пан Фраттіні навіть назвав дату: 21-22 грудня. «Це символічний день, це різдвяний подарунок для словацьких громадян»,— сказала представниця прес-служби МВС Словаччини.

Матеріали до теми:

• Словаччина входить до Шенгенської зони: думка українців
XS
SM
MD
LG