Доступність посилання

ТОП новини

Президент закликає країни Європи підтримати прагнення України приєднатись до Плану дій щодо членства в НАТО


Про це Віктор Ющенко заявив на сьогоднішньому засіданні Ради міністрів оборони країн Південно-Східної Європи у Києві. Глава держави сподівається, що цю позицію підтримають на саміті Альянсу в Бухаресті навесні наступного року. За словами Ющенка, Україна виступає за створення єдиного безпекового європейського простору. Глава держави вважає, що цей крок сприятиме зміцненню стабільності в Європі.

Президент Віктор Ющенко на відкритті Ради міністрів оборони країн Південно-Східної Європи у Києві.
Про це Віктор Ющенко заявив на сьогоднішньому засіданні Ради міністрів оборони країн Південно-Східної Європи у Києві. До складу Ради міністрів Південно-Східної Європи входять 11 країн-учасниць.

«Користаючись із нагоди, я закликаю всіх європейських партнерів України сприяти й підтримати наші наміри приєднатися до Плану дій щодо членства в Північноатлантичному блоці», - сказав Президент.

Глава держави сподівається, що цю позицію підтримають на саміті Альянсу в Бухаресті навесні наступного року.

За словами Ющенка, Україна виступає за створення єдиного безпекового європейського простору: «Україна чітко і однозначно проголошує намір брати активну участь у регіональній співпраці з усього спектру безпекових питань: запобігання і врегулювання конфліктів, миротворчості, контролю над озброєнням, зміцнення заходів довіри. Ми готові до нарощування зусиль з підтримки миру і стабільності в Європі. Висловлюємо готовність приєднатися до угоди про Багатонаціональні миротворчі сили Південно-Східної Європи».

Глава держави вважає, що цей крок сприятиме зміцненню стабільності в Європі.

Матеріали до теми:

• Україна сьогодні приєднається до Угоди про багатонацiональнi миротворчi сили Пiвденно-Схiдної Європи

• Силовий зліт у Києві
XS
SM
MD
LG