Доступність посилання

ТОП новини

Кримські татари розпочинають акції протесту по всій автономії


Кількість наметів, встановлених кримськими татарами в центрі Сімферополя, зросла до 10. Репатріанти протестують проти жорстоких дій правоохоронців щодо їхніх співвітчизників. Заступник голови Меджлісу кримсько-татарського народу Рефат Чубаров сказав в інтерв’ю Радіо Свобода: «По Криму будуть розгортатися акції протесту. І ми сподіваємося, що нас почують і урядовці, і, саме головне, українське суспільство». У вівторок на плато Ай-Петрі правоохоронці знесли самовільно побудовані кафе та магазини кримських татар.


Кількість наметів, встановлених кримськими татарами в центрі Сімферополя, зросла до 10. Репатріанти протестують проти жорстоких дій правоохоронців щодо їхніх співвітчизників.

Учасники акції протесту вимагають від центральної влади України об’єктивного розслідування фактів побиття правоохоронцями репатріантів під час ліквідації на плато Ай-Петрі їхніх торгових об’єктів.

Мешканці наметового містечка також скаржаться на дискримінацію з боку кримської влади: «Всі керівники – проти кримських татар. Ні землі нам не дають, нічого не дають. Куди не звернешся – все безрезультатно. Лише знищують наші будинки – бульдозерами, танками. Всі – ОМОНи, полковники, підполковники», - сказав учасник протесту Нурі Мустафаєв.

Нагадаю, днями на плато Ай-Петрі В Криму проводилося знесення самовільно збудованих репатріантами торгових точок і кав’ярень.

Кримські татари стверджують, що під час операції їх жорстоко побили правоохоронці. У міліції зазначають, що знесення проводилося на законних підставах, за рішенням суду.

Прокуратура Криму порушила кримінальну справу і перевіряє законність та обґрунтованість дій правоохоронців під час виконання рішення суду на Ай-Петрі.


Заступник голови Меджлісу кримсько-татарського народу Рефат Чубаров сказав в інтерв’ю Радіо Свобода: «По Криму будуть розгортатися акції протесту. І ми сподіваємося, що нас почують і урядовці, і, саме головне, українське суспільство».

За словами Рефата Чубарова, розвиток подій в Криму буде таким, що треба сідати за стіл і домовлятися про неповторення, і, саме головне, покарання тих, хто допустив такі події в Криму.


Матеріали до теми:

• Кримські події: центральна реакція • Земля і захоплення • Для захисту своїх прав кримські татари готові створити мобільні загони, але керівник Меджлісу наклав вето на цей проект • Чи відбудеться ренесанс сепаратизму в Криму?

• Міжнародний тероризм і доморослий екстремізм – виклики для України • У Криму учасники «Російського маршу» закликали створювати «бойові загони», СБУ «відреагує» • Коли в Криму з’явиться пам’ятник жертвам червоного терору? • Органи юстиції скасували легалізацію «Євразійської спілки молоді» Бахчисараю • Кримські «євразійці» погрожують збройною боротьбою
XS
SM
MD
LG