Доступність посилання

ТОП новини

Відповідальність за вбивство Беназір Бгутто взяла на себе «Аль-Каїда», парламентські вибори в Пакистані не переноситимуть


Убиту вчора опозиційну лідерку Беназір Бгутто поховають сьогодні в її рідній провінції Сіндг. У Пакистані оголошена триденна жалоба. Світова спільнота різко засудила вбивство Бгутто. Беназір Бгутто вбили вчора під час передвиборчого мітингу її партії.

Заяви про відповідальність за вбивство лідерки пакистанської опозиції від імені терористичної мережі з’явилися в засобах інформації.

Водночас міністерство внутрішніх справ Пакистану заявило, що не має даних про такі твердження.

А виконувач обов’язків Прем’єр-міністра Мохаммадміян Сумро повідомив, що його уряд не має намірів відкладати вибори, призначені на 8 січня.

Убиту вчора опозиційну лідерку Беназір Бгутто поховають сьогодні в її рідній провінції Сіндг. Її тіло вже доставили туди.

Її мали б поховати поруч із батьком, теж колишнім Прем’єр-міністром Пакистану Зульфікаром Алі Бгутто, якого скинули шляхом військового перевороту 1977 року і через два роки стратили.

У Пакистані оголошена триденна жалоба. Президент країни Первез Мушарраф закликав громадян до спокою і пообіцяв, що вбивці Бгутто не уникнуть покарання.

Інший опозиційний лідер, теж колишній прем’єр Наваз Шаріф оголосив про бойкот його партією парламентських виборів 8 січня і закликав до відставки Президента Мушаррафа.

Світова спільнота різко засудила вбивство Бгутто. Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун назвав цей злочин «огидним актом тероризму» й закликав народ Пакистану до спокою. Із різкими заявами виступили Європейський Союз, США, лідери багатьох держав світу.

Беназір Бгутто вбили вчора під час передвиборчого мітингу її партії в місті Равалпінді. Нападник смертельно поранив її з вогнепальної зброї, а потім підірвав бомбу поруч із її автомобілем, коли вона від’їжджала після свого виступу. Загинули близько 20 осіб, десятки поранені.

Після цього в багатьох містах країни почалися заворушення. Найсерйозніші сутички відбулися в Карачі, провінції Сіндг та в Лахорі. Загинули щонайменше 10 осіб та кілька десятків поранені.

Матеріали до теми:

• Беназір Бгутто: жінка, яка заважала ісламському світові, але не залишила політику • Сьогодні в Пакистані поховають убиту вчора опозиційну лідерку Беназір Бгутто • У Пакистані оголосили триденну жалобу за лідером опозиції Беназір Бгутто • Президент Пакистану звернувся із телезверненням до нації у зв’язку із вбивством опозиціонерки Беназір Бгутто • Верховна Рада України вшанувала пам’ять Беназір Бгутто хвилиною мовчання, світ засуджує вбивство пакистанської опозиціонерки • У Пакистані вбили одну з лідерів опозиції Беназір Бгутто • Щонайменше 4 людини загинули внаслідок стрілянини на опозиційному мітингу в Пакистані
XS
SM
MD
LG