Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада у четвер так і не ухвалила пакету документів, необхідних для дострокових виборів


Вечірнє засідання завершили о 20:00. Депутати коаліції заявили про намір продовжити роботу у п’ятницю. Перед цим «бютівці» і «нашоукраїнці» подали на реєстрацію до парламенту заяви про складання депутатських повноважень. У БЮТ та «Нашої України» таких заяв 168. Президент Віктор Ющенко у четвер зранку призупинив розпуск Верховної Ради ще на один день. Він заявив, що дострокові вибори відбудуться через 60 днiв, якщо парламент у четвер не реалiзує політичні домовленості. На вихідних Президент, прем''єр і спікер домовились провести дострокові парламентські вибори 30 вересня.


Вечірнє засідання завершили о 20:00. Депутати коаліції заявили про намір продовжити роботу у п’ятницю.

Перед цим «бютівці» і «нашоукраїнці» подали на реєстрацію до парламенту заяви про складання депутатських повноважень.

У БЮТ та «Нашої України» таких заяв 168.

Опозиція звинувачувала коаліцію у затягуванні з ухваленням законопроектів, необхідних для дострокових виборів. А представники коаліції заявляли, що: спочатку опозиція має написати заяви про складення депутатських повноважень.

Президент Віктор Ющенко у четвер зранку призупинив розпуск Верховної Ради ще на один день. Він вніс зміни до попереднього указу про призупинення розпуску парламенту на 29 і 30 травня, щоб уможливити ухвалення законів, необхідних для проведення дострокових виборів.

На вихідних Президент Ющенко, прем''єр Янукович і спікер Мороз домовились провести дострокові парламентські вибори 30 вересня.

Президент розраховував на ухвалення у четвер в парламенті законопроектів, необхідних для позачергових виборів. Про це йшлося у повідомленні прес-служби глави держави.

За словами Віктора Ющенка, в іншому разі фракції БЮТ й «Нашої України» проведуть з''їзди, де формалізують складання депутатських повноважень, і парламент стане неповноважним.

Тоді, зазначив Президент, за Конституцією, через 60 днів будуть проведені вибори.

На засіданні парламенту у четвер депутати в першому читанні підтримали фінансування позачергових виборів.

Депутати проголосували за зміни до цьогорічного держбюджету, які передбачають виділення 365 мільйонів гривень на проведення виборів. Однак спікер Олександр Мороз відмовився поставити зміни до бюджету на голосування в цілому.

Матеріали до теми:

• Верховна Рада планує ухвалити законопроекти, що стосуються проведення дострокових виборів • У керівника МВС Василя Цушка стався інфаркт. Командувач Внутрішніми військами стверджує, що Цушко просив виділити ресурси для операції «Фортеця» • Айсберг дострокових виборів: надводна і підводна частини (Прямий ефір) • На межі. Хто зриває компроміс? • Хто і для чого «відправляє українських політиків до Африки»? • Хто чи що стоїть на заваді достроковим виборам? (Прямий ефір. Гості Свободи: директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов та виконавчий директор Центру “Софія” Володимир Лупацій.) • Пауза у боротьбі за владу в Україні; Росія повторює в Україні спробу 2004 року; Криза в Україні минула? — Поки що… (європейська преса)
XS
SM
MD
LG